Néhány éven belül a jelenleginél jóval nagyobb zöldterület várja majd a közelben élőket és az MCC Somlói úti ingatlan látogatóit. Mintegy 2 hektáron újul meg a zöldfelület a beruházás keretében, amelynek köszönhetően egy mindenki számára nyitott park és különböző közösségi terek, többek közt terasszal rendelkező kávézó is kialakításra kerül. A beruházás kezdeti fázisában a területrendezés keretében a telken található, meghatározó részben tájidegen vagy rossz állapotban lévő fák eltávolítása is megtörtént az előzetes engedélyeknek megfelelően.

A Mathias Corvinus Collegium beruházása eredményeképpen egy teljesen új, 21. századi koncepció mentén kialakított épületegyüttes jön létre. A zöldterület növelése érdekében ez az oktatási központ  felszín alatti mélygarázzsal épül meg. Már a bontás során a terület statikai biztonsága érdekében egy komplex támfalrendszert alakítanak ki, ezért a munkálatok megkezdésekor a jelenleg az ingatlanon lévő fákat ki kellett vágni. Ezek jelentős része tájidegen vagy olyan faj volt, amely főként az utóbbi évek melegebb klímáját rosszul tűrte.

A beruházás végeztével azonban jelentősen nő a zöldterület aránya, így az ültetett fák száma is. Az ingatlanon belül mintegy 100, a felújításokkal érinett közterületeken pedig megközelítőleg 50 fát ültetnek majd. Ezek tájépítész által az adott helyre tervezett és gondozott fák lesznek öntözőrendszerrel ellátva, amelyek a jól érzékelhetően nagyobb zöldterületet sokkal szebbé, a környéken lakók számára kellemesebbé teszik majd.